Vakıf Başkanının Mesajı

Birlik, beraberlik, kardeşlik, fedakârlık, hoşgörü, muhabbet, yardım temelleri üzerine yükselmiş ve bunları hayatiyetinin gayesi yapmış kadim bir medeniyete sahibiz. Bu kadim medeniyetimizin dışa vurumu, ifade dili oldukça zengindir. Bu zengin ifade ediş dillerinden biri de vakıf kültürümüzdür. Asırlarca insanlık dünyasına örnek bir hizmet olarak sunduğumuz vakıf geleneğimizin bugün de aynı düşüncelerle yaşatılması ve geleceğe aktarılması zaruridir. Bu düşünceden yola çıkarak, medeniyetimizin bir hülasası olan Adıyaman’ımızda, var olan kadim vakıf kültürünü yeniden canlandırmak en büyük arzumuzdu. Vakıf kültürünün dayandığı temellere sadık kalarak ben’den öte bir biz düşüncesiyle şehrimizin bütününe hitap eden, esas umdeleri şehrin değerlerinin oluşturduğu bir birliktelikle yola çıktık. Adıyaman’ı temsil makamındaki hemen hemen herkes vakfımızın kuruluşuna iştirak etti ve “Adıyaman Üniversitesini Destekleme Vakfı” nı kurduk. Vakfımızın kuruluş çalışmaları 2014 yılında başlamış olup 15 Aralık 2015’te Resmi Gazete’de ilan edilerek resmiyet kazanmıştır.

Aralık 2017 itibariyle 2. Olağan genel kurulunu da ifa etmiş olan vakfımızın her geçen gün hedefini, daha geniş bir tabana ulaştığını memnuniyetle görmekteyiz. Üniversite personelimizin vakfımıza gösterdiği ilgi ve alaka da takdire şayandır. Üniversitemizin öğrencilerimiz, şehrimiz ve ülkemiz adına daha etkin, faydalı çalışmalara imza atması, hizmetlerini daha ileri noktalara taşıyabilmesi Adıyamanlı hemşerilerimizin ve kendini Adıyamanlı olarak hisseden tüm ülkemiz insanlarının destek ve katkılarıyla mümkün olacaktır. Vakıf hizmetine gönül vermiş bütün hemşerilerimizi ve insanlarımızı “Adıyaman Üniversitesini Destekleme Vakfı” nı desteklemeye davet ediyorum.

Saygılarımla,

Prof.  Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ